Πολιτική|13.01.2024 15:27

Η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει βιβλία για το βιβλιοπωλείο των αστέγων μετά τη ληστεία

Newsroom

Μετά την ληστεία που έγινε στο βιβλιοπωλείο των αστέγων οι οργανώσεις της Νέας Αριστεράς στην Αθήνα συλλέγουν βιβλία για την ενίσχυση του, όπως αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή του στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και από τους οποίους θρασύδειλοι έκλεψαν τους «θησαυρούς» που είχαν συγκεντρώσει.

Πού γίνεται η συλλογή των βιβλίων 

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά: «Το επόμενο Σάββατο θα παραδώσουμε τα βιβλία στο βιβλιοπωλείο των αστέγων. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη της κοινωνίας.

Η συλλογή βιβλίων θα γίνεται καθημερινά 19.00-21.00, Λαμίας 17, Αμπελόκηποι».

 

Έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.

«Τα πήραν – ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…» τόνισε ο Ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Όπως λέει ο ίδιος εδώ και 5 χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Ωστόσο, λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν μπόρεσε να επιτευχθεί.

ειδήσεις τώραάστεγοιβιβλιοπωλείοβιβλίαΝέα αριστερά