Πολιτική|07.02.2024 06:45

Εκδήλωση Τεμπονέρα: Θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 13 Φεβρουαρίου - Πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ, δυσαρέσκεια σε ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Σβέρκος

«Προς το παρόν η εκδήλωση ισχύει» απαντούσαν στο ethnos.gr πρόσωπα με άμεση γνώση της διοργάνωσης της εκδήλωσης με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», στην οποία ομιλητές θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Έφη Αχτσιόγλου. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου ήταν στον αέρα, ύστερα από πιέσεις που ασκούνταν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με την διοργάνωση να αναλαμβάνει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η απόφαση άναψε το πράσινο φως για την πραγματοποίησή της, καθώς η τύχη της κρινόταν από την διάθεση του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Κορυφαία στελέχη της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη όταν επικοινώνησαν με τον βουλευτή την Κυριακή, τον άκουσαν να τους διαβεβαιώνει ότι η πρόσκληση εστάλη από την Εφημερίδα των Συντακτών, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι δεν είχε κανέναν λόγο να αρνηθεί την παρουσία του σε μια εκδήλωση ενός μέσου ενημέρωσης.

Η ίδια η εφημερίδα αρκέστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής να αναλάβει δημοσιογράφος της τον ρόλο του συντονισμού της εκδήλωσης. Πληροφορίες έφεραν τα στελέχη της «Εφ.Συν,» να εξετάζουν το εάν θα διοργανώσει τελικά η εφημερίδα την συζήτηση ανάμεσα στα τρία πολιτικά στελέχη και εν τέλει αργά χτες το βράδυ αποφάσισαν θετικά.

Αμείωτος ο εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές με άμεση γνώση των σχέσεων ανάμεσα στον Διονύση Τεμπονέρα και την ηγεσία της Κουμουνδούρου ξεκαθάριζαν ότι δεν έχει ασκηθεί καμία πίεση στο μέλος της Π.Γ. να ακυρώσει την εκδήλωση. Ωστόσο, ο εκνευρισμός στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει αμείωτος, με κορυφαία στελέχη πλέον να «βγαίνουν μπροστά» και να επιτίθενται ευθέως στην πρωτοβουλία Τεμπονέρα.

Ο Νίκος Παππάς ερωτηθείς σχετικά με την εκδήλωση, είπε (Action24) ότι ο διάλογος για την Κεντροαριστερά και τις συνεργασίες «πρέπει να γίνει οργανωμένα και δεν αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».

Η σκληρή φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε δυο ζητήματα: Αφενός στο γεγονός ότι στη συζήτηση θα συμμετάσχει η Έφη Αχτσιόγλου, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Αριστεράς, που σύμφωνα με τον Νίκο Παππά έχουν υποκλέψει βουλευτικές έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αφετέρου «χτυπά» σαφώς τον ίδιο τον Διονύση Τεμπονέρα, αποδίδοντάς του πως κινείται με βάση την προσωπική του ατζέντα.

Κασσελάκης: Κινείται ανεξάρτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε χτες στην ίδια συνέντευξη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Φάνηκε ότι ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή από την πορεία των πραγμάτων», ενώ υποστήριξε πως σήμερα «οι σχέσεις Κασσελάκη και Πολάκη είναι καλύτερες και από το αρχικό τους στάδιο».

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να θέλει να ακολουθήσει πορεία αυτόνομη σε σχέση με το κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Εχτές δημοσιοποίησε την σύνθεση του think tank με ευθύνη την Παιδεία, αναρτώντας βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι για τον σκοπό αυτό αντλεί «τα λαμπρότερα μυαλά από την κοινωνία, έξω από κομματικά στεγανά, έξω από στενούς κομματικούς κύκλους». Και στο βίντεο δεν υπήρχε πουθενά αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή Κασσελάκη να μην αναφερθεί καν στο όνομα του κόμματος του οποίου προεδρεύει, «δένει» κατά ορισμένους με την αιχμηρή επισήμανσή του από την Κοζάνη ότι «οι ελίτ και οι μηχανορραφίες, ανεξάρτητα από το που ξεκινάν και πού θέλουν να καταλήξουν δεν θα κερδίσουν. Δε θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος τολμήσει να αντισταθεί σε μια πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία, θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του».

ΣΥΡΙΖΑΜανώλης ΧριστοδουλάκηςΈφη ΑχτσιόγλουΔιονύσης ΤεμπονέραςΠΑΣΟΚΝέα αριστεράειδήσεις τώρα