Πολιτική|08.02.2024 21:18

Χαμός στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Σηκώθηκε για… γυμναστική ο Βρεττός - «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ;»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο κακός χαμός επικράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο της Νέας Δημοκρατίας και τον βουλευτή της ΝίκηςΝίκο Βρεττό να κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις ερωτήσεις του κ. Βρεττού προς τον μάρτυρα που κατέθετε.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που θεώρησε ότι ο κ. Βρεττός υπερέβη τα εσκαμμένα του αφαίρεσε τον λόγο. Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο, την στιγμή που ο κ. Μαρκόπουλος μιλούσε ο κ. Βρεττός φέρεται να σηκώθηκε για να κάνει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής για να ξεπιαστεί, όπως εξήγησε αργότερα.

Εκτός εαυτού ο Μαρκόπουλος

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής βγήκε εκτός εαυτού, βλέποντας τον βουλευτή να επιδίδεται σε γυμναστική και ζήτησε να σταματήσει η μετάδοση και να κάνουν μια μικρή διακοπή. Όμως, η ένταση συνεχίστηκε εκτός της αίθουσας, με τον κ. Μαρκόπουλο να ζητά εξηγήσεις.

«Πόνεσε η μέση μου»

«Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε», είπε με τον κ. Βρεττό να υποστηρίζει ότι τον πονούσε η μέση του. Η κατάσταση εκτονώθηκε, τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε μετά από λίγα λεπτά.

«Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να είναι σε παιδική χαρά»

«Είναι η τελευταία φορά που δείξαμε ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν των κοινοβουλευτικών αρχών» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και προσέθεσε ότι κάποιοι συμπεριφέρονται εντός της Βουλής συμπεριφέρονται λες και είναι παιδική χαρά, ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

εξεταστική επιτροπήειδήσεις τώραΚόμμα ΝίκηΤέμπη