Πολιτική|12.02.2024 08:31

Κελέτσης για Αυγενάκη και αγρότες στην Αλεξανδρούπολη: «Δεν ματαίωσε καμία συνάντηση ο υπουργός»

Newsroom

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης έδωσε διευκρινήσεις για το συμβάν που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τους αγρότες, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης είχε προσκληθεί στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τοψίδη, στο περιθώριο της συνάντησης του πρωθυπουργού με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, την περασμένη εβδομάδα.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε μεγάλη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες. Ξεκίνησε στις 15:30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 19:00.

«Άλλη συνάντηση δεν υπήρχε στο πρόγραμμα»

«Στην Αλεξανδρούπολη είχαμε κανονίσει λίγο πριν την πτήση,  να πάει ο Υπουργός να ξεκουραστεί. Και ταυτόχρονα να δει τους ελαιοπαραγωγούς που είχαν καμένες ελιές για να του πουν  μια εκκρεμότητα που υπήρχε σχετικά με τη μη καταβολή αποζημίωσης για τις ελιές. Άλλη συνάντηση δεν υπήρχε στο πρόγραμμα. Οι αγρότες της περιοχής το έμαθαν και αυτοργανωθήκαν και με τρακτέρ πήγαν έξω από το ξενοδοχείο» ανέφερε σχετικά ο κ. Κελέτσης.

Επειδή όμως η συνάντηση με τους αγρότες στη Κομοτηνή ήταν πολύωρη και θα έχανε την πτήση για Αθήνα ο υπουργός, αποφασίστηκε να δει τελικά τους εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών σε μια μικρή αίθουσα του αεροδρομίου, όπως και έγινε.

«Δεν ματαίωσε όμως καμία συνάντηση ο υπουργός με τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη», πρόσθεσε o Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε σε θετική εξέλιξη στη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό»

Σχετικά με την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων ο κ. Κελέτσης τόνισε: «Πιστεύουμε σε μια θετική εξέλιξη στη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Υποστηρίζουμε τον διάλογο. Ο κ. Μητσοτάκης θα τους ξεκαθαρίσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση».

ειδήσεις τώραΑλεξανδρούποληειδήσειςΚομοτηνήαγρότηςαγρότες