Πολιτική|13.02.2024 19:31

Αχτσιόγλου: Δυνάμεις που ασφυκτιούν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Δεν αρκεί η άμυνα

Newsroom

«Για εμάς προηγείται η κοινωνική απεύθυνση, η ταξική απεύθυνση από τις αόριστες αναφορές σε μια δημοκρατική παράταξη που ερήμην πολιτικών προϋποθέσεων πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τη Δεξιά», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην Κυριαρχία Μητσοτάκη, Ποιός;» που διοργανώνεται από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτός ο συνασπισμός των κοινωνικών δυνάμεων δεν θα μπορέσει ούτε να συγκροτηθεί πολιτικά ούτε να εκφραστεί κυρίαρχα αν ακολουθούνται λογικές μέσου όρου. Θα πούμε αυτή τη θέση σήμερα για να καλύψουμε τους μεν, την άλλη θέση αύριο – κι ας είναι αντιφατική με την πρώτη- για να καλύψουμε τους δε, και να τα έχουμε καλά με όλους».

«Η Αριστερά πρέπει να μιλήσει»

«Ο συνασπισμός των κοινωνικών δυνάμεων δεν θα μπορέσει ούτε να συγκροτηθεί πολιτικά ούτε να εκφραστεί κυρίαρχα αν δεν δίνεται η ιδεολογική μάχη», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί η άμυνα. Η Αριστερά πρέπει να μιλήσει επιμένοντας στις θετικές δυνατότητες των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται σε πλανητική κλίμακα».

«Αυτός ο πολιτικός χώρος που θα καταφέρει να ενοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις κατά τη γνώμη μου δεν βρίσκεται ούτε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Και αν, όπως ταυτόχρονα πιστεύω, υπάρχουν δυνάμεις που ασφυκτιούν σήμερα στο εσωτερικό των κομμάτων αυτών και ευρύτερα στο χώρο της σύγχρονης Αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, τις καλώ κάνουν το βήμα, να προτάξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα του πολιτικού περιεχομένου», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

ειδήσεις τώραΜανώλης ΧριστοδουλάκηςΔιονύσης ΤεμπονέραςΈφη ΑχτσιόγλουΝέα αριστερά