Πολιτική|15.02.2024 11:52

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αρνήθηκε να καταθέσει ο Αγοραστός

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε θέλει πρώτα να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα και μετά θα είναι πρόθυμος να μιλήσει στην Εξεταστική. «Ασκώ κατ’ άρθρο 104 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαίωμα σιωπής, επιφυλασσόμενος να παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών» τόνισε.

Ταυτόχρονα, είπε ότι η υπόθεση εναντίον του «αποτελεί απόρροια παραπλάνησης πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στη διάθεση μηχανημάτων όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας. Ενήργησε ως όφειλε να πράξη χωρίς να έχει πρωτοβουλία».

Ποινική δίωξη σε βάρος το Αγοραστού 

Σημειώνεται πως στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση που κατέθεσαν, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και έχει να κάνει με το “μπάζωμα” του χώρου όπου συντελέστηκε η εθνική τραγωδία λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, η παρέμβαση αυτή αλλοίωσε το χώρο του δυστυχήματος με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος όπως για παράδειγμα τον εντοπισμό χημικών ουσιών που βρέθηκαν τελικά σε μικρές ωστόσο ποσότητες σε δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προς τα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Αγοραστός μόλις έγινε γνωστή η δίωξη δήλωσε πως είναι άδικη η παραπομπή του και πως δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος τονίζοντας πως ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν να παρέχει αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια.

ΤέμπηΚώστας Αγοραστόςειδήσεις τώραεξεταστική επιτροπή