Πολιτική|15.02.2024 13:06

Κόντρα Σκέρτσου-Κουτσούμπα: «Απολιθωμένη άποψη - Να χαίρεστε τον προοδευτισμό»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και στον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο επικράτησε στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει το άλλοθι μιας επίπλαστης προοδευτικότητας που της δίνουν οι υπόλοιπες συνιστώσες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας», ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου. « Συνένοχοι σε αυτό το pinkwashing είστε όλοι σας», είπε και προσέθεσε ότι το νομοσχέδιο «δεν έρχεται να επιλύσει προβλήματα, που μπορούν να λυθούν με το υπάρχον πλαίσιο, φέρνει ουσιαστικές αλλαγές στην τεκνοποίηση αλλά και στη νομική κατοχύρωση της νομικής σχέσης». Σχετικά με την τεκνοθεσία δήλωσε ότι «στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα η κυβέρνηση έρχεται σε σύγκρουση με τη γνώμη της πλειοψηφίας».

Η απάντηση Σκέρτσου

Αμέσως μετά ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι με λύπη του άκουσε ότι το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση». «Ένα κόμμα που λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο, αλλά τελικά μάχεται για μια πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του σήμερα, αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης», είπε και έκανε λόγο για απόψεις ολοκληρωτικές, απολιθωμένες και μονολιθικές.

Απαντώντας ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ αγνόησε το θέμα της προστασίας τον παιδιών και επιτέθηκε στη γαλάζια παράταξη: « Να χαίρεστε αυτόν τον προοδευτισμό. Αυτό είναι συντήρηση του κακίστου είδους. Αυτό είναι οπορτουνισμός και συντηρητισμός. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη».

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΒουλήΚΚΕειδήσεις τώραΆκης Σκέρτσος