Πολιτική|23.02.2024 15:40

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Newsroom

Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται ότι θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αντιπρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της το πρωί του Σαββάτου από το βήμα του Συνεδρίου.

Η υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη «κλειδώνει» την ώρα που ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αναμένεται τρίτη υποψηφιότητα. 

Ερωτηματικό, πάντως, παραμένει η στάση που θα κρατήσουν στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, τα οποία διατηρούν δυνάμεις στα στελεχιακό δυναμικό και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης σε συνεχείς επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίξουν ανοικτά την υποψηφιότητά της ενώ ήδη ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε το πρωί ευθεία αναφορά στο πρόσωπό της ως πιθανή υποψηφιότητα. Η κ. Γεροβασίλη συνάντησε σήμερα τόσο τον Δ. Τεμπονέρα όσο και τον Θ. Θεοχαρόπουλο ενώ θεωρείται βέβαιο ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία και με άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Πολύ κοντά σε Τσίπρα η Γεροβασίλη

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν αυτή που είχε ανοίξει το ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη όταν στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στον isyriza ο κ. Κασσελάκης και το οποίο θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεροβασίλη θεωρείται στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά και σε άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα του οποίου η χθεσινή παρέμβαση πυροδότησε τις τελευταίες εξελίξεις. Η ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ήδη συναντηθεί με τον Διονύση Τεμπονέρα, ενώ είναι πιθανό να έχει επαφές και με άλλα στελέχη του κόμματος.

«Όχι» σε υποψηφιότητα από τον Διονύση Τεμπονέρα

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θεωρείτο ένα πιθανό όνομα που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο την Παρασκευή ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό θα το κάνουμε με χαρά».

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» - Οι νέες δηλώσεις Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε σημερινές του δηλώσεις (23/2) δηλώνει πως «είναι ο τελευταίος που είναι κολλημένος σε καρέκλα» και απευθύνει νέο κάλεσμα στους ψηφοφόρους για να χτιστεί η «προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, τόνισε πως το κόμμα πρέπει να γίνει «κόμμα των μελών» και πρόσθεσε πως «πρέπει να δοθεί στα μέλη του κόμματος η δυνατότητα να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι θα «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη προοδευτική συμμαχία θα δώσει εναλλακτική».

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος, ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να μεταβεί στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, λέγοντας: «Ελάτε να χτίσουμε την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

συνέδριοΑλέξης ΤσίπραςΌλγα ΓεροβασίληΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραεκλογέςΣτέφανος ΚασσελάκηςΝίκος ΠαππάςΔιονύσης Τεμπονέρας