Πολιτική|23.02.2024 22:19

Το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη - Ο ρόλος Πολάκη, Παππά και η 3η υποψηφιότητα

Newsroom

Ντόμινο εξελίξεων στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και η οποία ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη προέδρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι και ανακοίνωσε την άμεση προσφυγή στη βάση, προκειμένου να ανανεωθεί η λαϊκή ετυμηγορία, προκαλώντας όποιο στέλεχος «το τολμά» να είναι υποψήφιος/α απέναντί του. Και ενώ όλα έδειχναν πως αντίπαλος του θα είναι μόνο η Όλγα Γεροβασίλη, το βράδυ της Παρασκευής φαίνεται να προέκυψε και τρίτη υποψηφιότητα, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος, σκέφτεται πολύ σοβαρά την πιθανότητα να κατέβει στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος.

Και τα τρία στρατόπεδα που… συγκροτούνται πια ανεβάζουν πια στο φουλ τις μηχανές για να ριχτούν δυναμικά στη «μάχη».

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μια μέρα μετά το άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των όσων διαδραματίστηκαν χθες εμφανίστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do με μεγάλη αυτοπεποίθηση και μίλησε με τον κόσμο, με σύνεδρους και με τη βάση του κόμματος. Επίσης δεδομένη είναι η στήριξη αρκετών στελεχών που βρίσκονται δίπλα του από την πρώτη στιγμή ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Βαγγέλης Αποστολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς επίσης και οι κ. Σαρακιώτης και Κόκκαλης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσιγούρης στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Ερωτηματικό η στάση των Πολάκη και Παππά

Την ίδια ώρα υπάρχουν δυο πρόσωπα η στάση των οποίων θα κρίνει πολλά για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τους κυρίους Πολάκη και Παππά. Ο πρώτος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο υπάρχει μια ρωγμή. Κι αυτή ξεκίνησε από τη διαφοροποίηση της στάσης του για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με δήλωση που έκανε σήμερα ρίχνει τα βέλη του στον κ. Κασσελάκη και στον κ. Τεμπονέρα και αφήνει πιθανότητες να στηρίξει μια άλλη υποψηφιότητα. Αναφορικά με τον Νίκο Παππά, ο οποίος στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε τον κ. Κασσελάκη, μιλά με ανθρώπους του κύκλου του και ζυγίζει τις αποφάσεις του.

Ο «μυστικός δείπνος» που έδειξε Γεροβασίλη και ο ρόλος του Τσίπρα

Το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ έντονο και αφορά κυρίως τις επόμενες κινήσεις των στελεχών ενόψει της νέας εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία.

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε ολονύχτια σύσκεψη ανάμεσα στους «στρατηγούς» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ήταν παρόντες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και ο Νίκος Παππάς -κάτι όμως που ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έφης Κουτσοκώστα για το OPEN.

Όλα δείχνουν «αντίπαλο» του Κασσελάκη τη Γεροβασίλη

Στόχος της συνάντησης ήταν να βρεθεί μία ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και η επικρατέστερη είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλεί τακτικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ήδη από την περίοδο που ήταν εκείνος στην προεδρεία αλλά και μετά από την παραίτησή του. Πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα είναι και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος είναι στο πλευρό του εδώ και πολλά χρόνια.

Μένει, ωστόσο, να φανεί εάν όλοι όσοι βρέθηκαν στον «μυστικό δείπνο» της Πέμπτης θα στηρίξουν την Όλγα Γεροβασίλη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» τίποτα.

«Τρέχει», με χαμηλή συμμετοχή, η 2η μέρα του συνεδρίου

Την ίδια ώρα, με χαμηλή συμμετοχή «τρέχει» η δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και το ζήτημα ηγεσίας που έχει προκύψει -ειδικά και μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις φωτογραφίες από το κλειστό του Τάε Κβο Ντο, όπου διεξάγεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνονται οι άδειες καρέκλες, που είναι πολλές, αλλά και το κεντρικό πρόσωπο των ημερών που δεν είναι άλλο από τον σχετικά ευδιάθετο Στέφανο Κασσελάκη.

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» - Οι νέες δηλώσεις Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε σημερινές του δηλώσεις (23/2) δηλώνει πως «είναι ο τελευταίος που είναι κολλημένος σε καρέκλα» και απευθύνει νέο κάλεσμα στους ψηφοφόρους για να χτιστεί η «προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, τόνισε πως το κόμμα πρέπει να γίνει «κόμμα των μελών» και πρόσθεσε πως «πρέπει να δοθεί στα μέλη του κόμματος η δυνατότητα να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι θα «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη προοδευτική συμμαχία θα δώσει εναλλακτική».

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος, ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να μεταβεί στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, λέγοντας: «Ελάτε να χτίσουμε την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

Νίκος ΠαππάςΠαύλος ΠολάκηςειδήσειςΌλγα ΓεροβασίληΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώρα