Πολιτική|06.03.2024 18:17

Νέα Αριστερά: Με γελοίες δικαιολογίες αρνήθηκαν το μέτωπο για υπεράσπιση του Συντάγματος

Newsroom

Στο κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της ακροδεξιάς, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε με γελοίες δικαιολογίες είτε με τη σιωπή τους αρνήθηκαν το αυτονόητο: Το μέτωπο για την υπεράσπιση του Συντάγματος και του Δημοσίου Πανεπιστημίου».

Νωρίς το πρωί «η Νέα Αριστερά κάλεσε την αντιπολίτευση- πλην ακροδεξιάς- να υπερασπιστεί στην πράξη το Σύνταγμα και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», καθώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», απευθυνόμενη δηλαδή προς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας θα σήμαινε διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, «ο πρωθυπουργός θα ερχόταν απολογούμενος, η συζήτηση θα αφορούσε την παραβίαση του Συντάγματος και η συζήτηση για την υπεράσπιση του Συντάγματος και του Δημόσιου Πανεπιστημίου θα ερχόταν στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής συζήτησης. Ενώ θα έφερνε στο προσκήνιο τον δίκαιο αγώνα του φοιτητικού κινήματος».

«Το συμπέρασμα είναι απλό», προσθέτει και τονίζει: «Η συναινετική αντιπολίτευση δεν απειλεί την κυριαρχία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Είναι αυτή η αντιπολίτευση που απορρίπτει η κοινωνία και απογοητεύει τους πολίτες».

«Η Νέα Αριστερά θα αναλάβει την ευθύνη και θα επιτελέσει τον ρόλο της ως αριστερή, σοβαρή, αξιόπιστη και μαχητική αντιπολίτευση», αναφέρει έπειτα και καταλήγει: «Η παραβίαση του Συντάγματος δεν θα περάσει. Θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα των φοιτητών και των φοιτητριών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Η πλειοψηφία της ΝΔ θα υπερψηφίσει την παραβίαση του Συντάγματος, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα μείνει στα χαρτιά, στην πράξη».

πανεπιστήμιαΑλέξης ΧαρίτσηςΝέα αριστεράνομοσχέδιοειδήσεις τώρα