Πολιτική|07.03.2024 13:45

Μαρινάκης: «Δεν βρήκε μια λέξη η αντιπολίτευση να πει για την επίθεση στον Μητσοτάκη»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης «για την αφωνία τους μετά την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Για την επίθεση αυτή μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, καταδίκασε η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και δεν έβγαλαν λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν βρήκαν μία λέξη να πουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη δημοκρατία και τον αμυνόμενο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η επίσκεψη στην Ουκρανία ήταν «κίνηση με πολύ ουσία και υψηλότατο συμβολισμό». « Σεβόμαστε τη δημοκρατία και είμαστε δίπλα σε ένα λαό που δοκιμάζεται από μια επίθεση που ξεπερνά τα δύο χρόνια. Χαιρόμαστε που δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ επιτιθέμενου και αμυνόμενου», προσέθεσε.

Μειοψηφία η αντιπολίτευση στο θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση «αποτελεί μειοψηφία και είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε αναζητώντας επίπλαστα προσκόμματα παραμένουν δέσμια στο παρελθόν και απορρίπτουν συλλήβδην την πρόοδο και την εξέλιξη. Οι πολίτες επέλεξαν αυτήν την κυβέρνηση, οι πολίτες ζητούν την αλλαγή και η αντιπολίτευση αρνείται να αλλάξει. Σε αυτήν την ιστορική συγκυρία πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με μικροκομματικές παρωπίδες, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών».

Άσκησε κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μόνο για να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση. Προτιμά αυτό το παιχνίδι παρά την εξυπηρέτηση των πολλών που έχασαν τόσες δεκαετίες. Κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση για 20 χρόνια, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να λύσουμε τα υπαρξιακά προβλήματα της κεντροαριστεράς. Οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν συμφέροντα είναι η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση της Εκκλησίας, μετά την ψήφιση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εκτίμησε ότι δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

Τέλος, για την υποψηφιότητα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου θύμισε ότι ακόμα δε έχει ανακοινωθεί κανένας υποψήφιος ακόμα για την Ευρωβουλή. Είπε, όμως, ότι η ίδια είναι μια από τις πιο ενεργά μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο, ακολουθεί εντελώς διαφορετική πρακτική από συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να υπερασπιστεί τη χώρα της. Φυσικά κάθε έρευνα είναι καλοδεχούμενη


ειδήσεις τώραΟυκρανίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟδησσόςΠαύλος Μαρινάκης