• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πότε ξεκινά ξανά ο μετροπόντικας στην Κυψέλη; Τα ανοιχτά μέτωπα και οι εκκρεμότητες«Παιδική Χαρά»: «Συγκεντρώθηκαν 42.000 ευρώ για το παιδί μου, δεν πήρα ούτε ευρώ», καταγγέλλει πατέρας7 στους 10 θέλουν πολιτική αλλαγή, αλλά η ΝΔ αδιαφιλονίκητη πρώτη: Πρόβλημα της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης;Αστυνομικός στο Χαλάνδρι έχασε υπηρεσιακό υποπολυβόλο και χειροβομβίδα
δημοφιλές τώρα: Deep Purple: Αναβάλλονται όλες οι συναυλίες της ευρωπαϊκής περιοδείας λόγω προβλήματος υγείας του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.03.2024 13:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Περήφανοι για αυτά που πετύχαμε»📌 «Η Ευρώπη δεν φοβάται τη Ρωσία»

Μητσοτάκης από το βήμα του ΕΛΚ: «Κανένας δεν μας φοβίζει - Στηρίζουμε την Ουκρανία»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ένας εκ των ομιλητών μεταξύ των προέδρων κομμάτων του ΕΛΚ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 07.03.2024 12:52
Εύσημα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας»

Αναφερόμενος στην επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν φοβίζει κανέναν και πως θα συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί.

Συνέδριο EPP - Βουκουρέστι (gallery)

Όπως επεσήμανε σχετικά: «Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας», τόνισε. Και συνέχισε: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα» ξεκαθαρίζοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή.

«Περήφανοι για αυτά που πετύχαμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη με τη σειρά του την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη «μάχη» που έδωσε σε δύσκολες εποχές για την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα, από την πανδημία μέχρι και την ενεργειακή κρίση.

«Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν ήταν δεδομένο, παλέψαμε πολύ. Θέλω να συγχαρώ προσωπικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη συμβολή της σε αυτή την επιτυχία και για την ηγεσία της σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες: την πανδημία, τον βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας, στην ενεργειακή κρίση που έθεσε κινδύνους για τη σταθερότητα της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης και για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, διαβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα «τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την πράσινη μετάβαση και για την κοινωνική συνοχή».

Ειδική αναφορά έκανε και στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας προσθέτοντας: «Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια».

Συνέδριο EPP - Βουκουρέστι (gallery)

«Η Ευρώπη δεν φοβάται τη Ρωσία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή στάση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Δείξαμε τη στήριξη μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά: καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα Κομισιόν και το νέο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Το ΕΛΚ είναι το κόμμα που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία και να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα», είπε. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ. Γι' αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο 45χρονος θείος σκότωσε τα δύο ανίψια του - «Δεν μου φέρονταν καλά»

Προειδοποίηση Λέκκα: Το Ρέθυμνο πρέπει να είναι προετοιμασμένο για τσουνάμι

7 στους 10 θέλουν πολιτική αλλαγή, αλλά η ΝΔ αδιαφιλονίκητη πρώτη: Πρόβλημα της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης;

«Προσωρινή παύση» από την ΕΡΤ στην εκπομπή του Σιαδήμα, μετά την εμφάνιση του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις
  • Βολοντιμίρ Ζελένσκι
  • ειδήσεις τώρα
  • Ουκρανία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Οδησσός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>