Πολιτική|08.03.2024 06:55

Κασσελάκης: Με ακρίβεια και ευρωεκλογές κλείνει τις υποχρεώσεις του πριν παρουσιαστεί στον στρατό

Νίκος Σβέρκος

Σε μια εβδομάδα, στις 15 Μαρτίου, κατατάσσεται στον στρατό σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να υπηρετήσει θητεία περίπου δύο εβδομάδων. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μέχρι τότε να έχει διεκπεραιώσει μια σειρά υποχρεώσεις. Το πρόγραμμά του θα είναι πυκνό και πριν τη Σπάρτη, όπου θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα πραγματοποιήσει και ομιλίες σε εκδηλώσεις. 

 Στη Θεσσαλονίκη ο Κασσελάκης 

Αρχής γενομένης την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παρευρεθεί στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη θα συναντηθεί μάλιστα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη. 

Η προσεχής εβδομάδα όμως θα είναι επίσης γεμάτη, με το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να προγραμματίζει μια εκδήλωση για την ακρίβεια παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη. Η Κουμουνδούρου επιμένει να κρατά ψηλά το θέμα και να επιμένει να ασκεί αυστηρή κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υψηλές τιμές στα ράφια του σούπερ μάρκετ. 

Οι δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη θα «κλείσουν» με τη μεγάλη εκδήλωση που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση της διακήρυξης για τις ευρωεκλογές. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει και επίσημα η έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος, με τον πρόεδρό του να αναμένεται να καλέσει εκ νέου όσους και όσες επιθυμούν να τεθούν στη βάσανο των προκριματικών εκλογών, να καταθέσουν άμεσα την αίτησή τους στον isyriza. 

Ικανοποίηση για την πορεία της συζήτησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια 

Στην Κουμουνδούρου πάντως εκτιμούν ότι από τη διαδικασία της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, βγαίνουν ενισχυμένοι, κυρίως λόγω της ενιαίας στάσης που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία οποιασδήποτε διαφοροποίησης. Με άλλα λόγια, είναι ευχαριστημένοι, επειδή οι ενστάσεις και οι διαφωνίες βουλευτών δεν βγήκαν στην επιφάνεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφάνισε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου. 

Όσον αφορά πάντως την πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, να καλέσει τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά την κυβέρνησης, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα βόλευε το ΠΑΣΟΚ. Η Βούλα Κεχαγιά είπε χτες (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι η αποδοχή της πρωτοβουλίας «θα εξυπηρετούσε και το ΠΑΣΟΚ, διότι έχοντας εσωτερικά προβλήματα σε σχέση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα το βόλευε να μετατεθεί μία τέτοια ψηφοφορία». 

Δεν αποκλείει η Κουμουνδούρου να ορκιστεί ο Κασσελάκης βουλευτής 

Όσον αφορά πάντως τα ρεπορτάζ για την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να ορκιστεί βουλευτής, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε μεν ότι υπάρχουν συζητήσεις με εν ενεργεία βουλευτές Επικρατείας, ωστόσο δεν απέκλεισε εξελίξεις στο θέμα το επόμενο διάστημα.  Συγκεκριμένα η Βούλα Κεχαγιά είπε (Talk Radio): «Ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη Βουλή. Δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα μπορούσε να “κινήσει τα νήματα». Προσέθεσε ωστόσο ότι «είναι μια άλλη συζήτηση, παράλληλη, αν τα φέρει έτσι η κατάσταση και υπάρξει μία παραίτηση ή κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να δρομολογήσει σενάριο εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή». 

ειδήσεις τώραακρίβειαΣΥΡΙΖΑπρόταση μομφήςΝέα αριστεράιδιωτικά πανεπιστήμιαστρατόςΣτέφανος ΚασσελάκηςΠΑΣΟΚ