Πολιτική|19.03.2024 06:15

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τέμπη, Κεραμέως και Σίβα απαντά στις επιθέσεις για τις ξένες εταιρείες Κασσελάκη

Νίκος Σβέρκος

Στις εξελίξεις ευρωπαϊκές εξελίξεις για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Όαση Σίβα, επικεντρώνεται η Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρές επιθέσεις κατά πάντων για τα όσα καταλογίζονται στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βέλη όλων των κομμάτων, με τις δημοσκοπήσεις να προμηνύουν σκληρό ανταγωνισμό στις ευρωκάλπες.

Σκληρές επιθέσεις στον πρωθυπουργό

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε το γεγονός ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κρατήσουν ανοικτή τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και να παραπέμψουν το θέμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφεραν πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς, κύριε Μητσοτάκη».

Όσον αφορά δε το ταξίδι του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του στα ενδότερα της Αιγύπτου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν τα ερωτήματα «πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους Έλληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ύψιστο το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, μιλώντας για ποινικά αδικήματα που έχουν συντελεστεί. Επισημαίνουν πάντως ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη», ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας.

Αντιπαράθεση στην Κεντροαριστερά για τις εταιρείες Κασσελάκη

Ενόσω οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κονταροχτυπιούνται και την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει ξανά βραχεία κεφαλή έναντι της Χαριλάου Τρικούπη, μαίνεται πόλεμος στα κόμματα της κεντροαριστεράς για τις εταιρείες Κασσελάκη στο εξωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ έψεξε τον Στέφανο Κασσελάκη για το ότι έχει επιλέξει τον φορολογικό παράδεισο του Delaware για να ασκεί φοροαποφυγή, ενώ μίλησε για «κοροϊδία» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ευαγγελίζεται τη φορολογική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του, απάντησε βιτριολικά αφήνοντας αιχμές ακόμα και για αγγλικά του Νίκου Ανδρουλάκη και υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω πολιτεία δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο. Το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων έκλεισε με το ΠΑΣΟΚ να υπενθυμίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν «εν δυνάμει υπουργός του κ. Μητσοτάκη» και να παραθέτει σύνδεσμο με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για το Delaware.

«Σφήνα» η Νέα Αριστερά

Αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τις εξωχώριες επιχειρηματικές δραστηριότητες κρατούν πάντως στην Νέα Αριστερά. Πηγές του κόμματος ανέφεραν πως «τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν ένα θλιβερό μπρα ντε φερ μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Κασσελάκης έχει καλύτερη τεχνογνωσία σε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παραδείσους και διαδρομές χρημάτων μεταξύ εταιρειών».

Σημείωσαν, δε, πως «οι σκιές και η αδιαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία και στο πολιτικό χρήμα δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές όμως ήταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει στη λίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ». Όσο δε για τον Στέφανο Κασσελάκη υπογράμμιζαν πως «αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο».

ΣΥΡΙΖΑΝέα αριστεράΕυρωεκλογέςΣτέφανος ΚασσελάκηςΤέμπηΑίγυπτοςΚυριάκος Μητσοτάκηςευρωεκλογές 2024