Πολιτική|02.04.2024 21:07

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή - Πήχης μας η απόλυτη ανατροπή στις ευρωεκλογές

Newsroom

Για συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη έκανε λόγο, για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ μετά το πέρας της στρατιωτικής θητείας του.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...» υπογράμμισε σχετικά, για το «κατηγορητήριο» που αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, επικαλούμενος παράλληλα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Έχουμε ήδη αρκετά στοιχεία για να συντάξουμε κατηγορήτηριο» είπε ο κ. Κασσελάκης κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, όσον αφορά τα 57 θύματα των Τεμπών.

«Τι φοβάται ο κ. Καραμανλής;»

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής -σ.σ. ο κ. Καραμανλής- και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλους και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;» υπογράμμισε σχετικά.

Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ας πάει στη Δικαιοσύνη. Τι φοβάται; Δεν είναι στη δικαιοσύνη, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία. Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό. Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη, αλλά αυτό κατακτάται κάθε μέρα. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή».

Κασσελάκης: «Πήχης μας η απόλυτη ανατροπή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές αλλά και στο ζήτημα της διαρροής προσωπικών στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού.

«Δεν είναι μόνο η διαδικασία των εκλογών. Είναι όλη η διαδικασία παραπληροφόρησης. Εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού; Δεν έχω πει εγώ τη λέξη νοθεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τη λέξη νοθεία, το 2019. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε εκλογές στον πρώτο μήνα που ανέλαβε» τόνισε σχετικά ο πρόεδρος τοτ ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού, Δεν γνωρίζουμε για τους ψηφοφόρους του εσωτερικού. Ο πήχης μου είναι η απόλυτη ανατροπή. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Εάν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή. Δεν φοβάμαι την αμφισβήτηση».

Κλείνοντας το κεφάλαιο «εκλογές» επεσήμανε: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Τα τρία κριτήρια για τους υπουργούς: Πρώτο, η ενσυναίσθηση. Δεύτερο είναι η ηθική, τα καθαρά χέρια. Τρίτο η τεχνοκρατική επάρκεια».

«Δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και για τα θύματα των Τεμπών»

Μιλώντας για την επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών» υποστήριξε σχετικά, επιχειρώντας να εξηγήσει την αμφιλεγόμενη χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.

«Στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ»

«Ναι στη Χάγη» για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: ««Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Ο φράκτης στον Έβρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να εργαλειοποιούμε την κατάσταση». Ενώ σε ερώτηση για τη συμμαχία με τις ΗΠΑ, είπε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάσεις, αρκεί να έχει η Ελλάδα τα ανάλογα ανταλλάγματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα. Τίποτα δεν είναι επ' αόριστον».

«Μετά τις ευρωεκλογές το κόμμα θα λέγεται ακόμα ΣΥΡΙΖΑ»

Όσον αφορά στην πολιτική τοποθέτηση στου ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει και την κεντροαριστερά. Αυτός είναι ο χώρος μας. Σε πολλές προτάσεις θα είμαστε παρεμβατικοί. Μετά τις ευρωεκλογές θα λέγεται ακόμα ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει το αστέρι σήμα».

«Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Για το αίτημα του σχετικά με τη διενέργεια εκλογών υποστήριξε: «Έχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μαξίμου. Πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες. Άρα, λοιπόν, για να μην μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, ας πάμε σε εκλογές να μετρηθούμε. Δεν ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%».

ειδήσειςσυνέντευξηΤέμπηΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης