Κασσελάκης από Σητεία: «Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες»
NewsroomΗ επένδυση στη δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα είπε από τη Σητεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος από την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.
Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από κοντά για τις ελλείψεις. Μάλιστα συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς και συναντήθηκε με την διοικήτρια η οποία τον ενημέρωσε για την απουσία αναισθησιολόγου, παθολόγου και παιδιάτρου.
«Η τοπική κοινωνία με τη γενναιοδωρία της, οι γιατροί και οι νοσηλευτές με το φιλότιμο τους κρατούν ανοιχτό αυτό το νοσοκομείο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, που συμπλήρωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην έχει αναισθησιολόγο, παθολόγο και παιδίατρο».
«Αν δεν επενδύεις στη δημόσια υγεία, πολύ απλά φτωχοποιείς τον Έλληνα πολίτη»
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες, όποτε αυτές χρειαστούν». Όπως είπε, "επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι αν δεν επενδύεις στη δημόσια υγεία, πολύ απλά φτωχοποιείς τον Έλληνα πολίτη, τον πιο αδύναμο πολίτη».
Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, «που έχει νησιωτικότητα και ορεινότητα ταυτόχρονα», επιβάλλεται να «στηριχθούν και να συνεχίσουν να υπάρχουν τα νοσοκομεία της περιοχής». «Ένα νοσοκομείο που αγκομαχά να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες προφανώς αποδεικνύει την εκτίμηση που έχει η Ν.Δ. στην ανθρώπινη ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης, που ζήτησε «πράξεις και όχι λόγια».
Ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν αναχωρήσει από την Κρήτη για την Αθήνα, έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί και το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.
- Ο Νετανιάχου βάζει «μπλόκο» στα F35: «Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο»
- Η «ακτινογραφία» της ψήφου: Σε ποιες ομάδες διατηρεί σαφές προβάδισμα η Ν.Δ.- Πόσοι θέλουν πολιτική αλλαγή
- Και οι... θεοί κλαίνε! Ο Λιονέλ Μέσι δάκρυσε μετά την πρόκριση της Αργεντινής - Τον σήκωσαν στα χέρια οι συμπαίκτες του, τον αποθέωσε το κοινό
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα