Πολιτική|18.04.2024 20:11

Ευρωεκλογές 2024: «ΚΟΣΜΟΣ» και «Πράσινοι-Οικολογία», μαζί στην εκλογική μάχη - «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»

Newsroom

Με τον «ΚΟΣΜΟ» συντάσσεται το κόμμα «Πράσινοι-Οικολογία» με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Πέτρο Κόκκαλη, σε μια στρατηγική κίνηση συνεργασίας και συσπείρωσης του πράσινου χώρου, ενόψει των Ευρωεκλογών 2024.

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια και συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη θα είναι συνεπικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων-Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ.

Σημειώνεται πως η συνεργασία με τους «Πρασίνους-Οικολογία» είναι η δεύτερη για τον «ΚΟΣΜΟ». Έχει ήδη ανακοινωθεί η συνεργασία με το Volt Greece που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΥ» με 3 υποψηφίους.

Η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη για τη συνεργασία με το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία»

«Φαντάζομαι είδατε τα βίντεο με την απίστευτη θύελλα και την πλημμύρα στο Ντουμπάι -τα ύστερα του κόσμου... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία πλέον για να αντιληφθεί κανείς ότι η κλιματική κρίση δεν αποτελεί έναν υποθετικό κίνδυνο για το μέλλον, αλλά μια άμεση απειλή για τη ζωή στον πλανήτη έτσι όπως την έχουμε γνωρίσει.

Για αυτή τη ζωή πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου. Για να γίνει πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Για να σταματήσει η ολιγωρία απέναντι στην καταστροφή. Για να μη μένουμε μόνο στα «πράσινα» λόγια, αλλά να περάσουμε στις πράξεις για το κλίμα και το περιβάλλον.

Σε αυτήν την ιστορική μάχη του πράσινου κινήματος δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Για να νικήσει η ζωή. Γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ ευτυχής σήμερα που οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του Κόσμου και του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία». Η υποψήφια ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη θα είναι συνεπικεφαλής μαζί μου της καμπάνιας και συνολικά 8 μέλη των «Πρασίνων-Οικολογία» θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Κόσμου.

Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές μάχης για το πράσινο κίνημα επί σειρά ετών. Και η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί αυτή η συμμαχία έρχεται σε μια στιγμή που το πράσινο μήνυμα μας φαίνεται να περνάει σε ολοένα και περισσότερες και περισσότερους.

Σας θυμίζω ότι η συνεργασία με τους Πράσινοι-Οικολογία είναι η δεύτερη για τον Κόσμος μετά από αυτήν με το Volt Greece. Γίναμε περισσότεροι και περισσότερες και θα γίνουμε ακόμα πιο πολλές και πιο πολλοί.

Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στις 9 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με το πράσινο ψηφοδέλτιο. Για τη ζωή στον πλανήτη, για τις ζωές μας!».

κόσμοςευρωεκλογές 2024ειδήσειςειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςΠέτρος Κόκκαλης