Πολιτική|22.04.2024 12:22

Νέα Αριστερά κατά ΑΕΚ για την επιγραφή στην Αγία Σοφία: «Υποκινεί τη βία»

Newsroom

«Για απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο πνεύμα της ομάδας» έκανε λόγο η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της σχετικά με τη δημιουργία ειδικού χώρου στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους, που θεωρείται από την ΠΑΕ ότι «πολέμησαν» τη δημιουργία του γηπέδου.

«Αυτοί ήθελαν να σκοτώσουν τα όνειρά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιγραφή στο γήπεδο, ενώ αναγράφεται το ίδιο μήνυμα και στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, στο σημείο απεικονίζονται ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, ο τότε- δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Μάλλιος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αναμένουμε από όλα τα κόμματα να εκφράσουν την καταδίκη τους»

Η Νέα Αριστερά κάλεσε την ΑΕΚ να αφαιρέσει την «ντροπιαστική για την Ιστορία της ομάδας φωτογραφία» ενώ αναμένει από όλα τα κόμματα να εκφράσουν την καταδίκη τους. Τέλος, ανακοίνωσε πως στο προσεχές διάστημα θα καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στον υφυπουργό Αθλητισμού «καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει απαθής».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση εκθέματος στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που στοχοποιεί δύο πρώην υπουργούς, πρώην δήμαρχο και λοιπούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες με την επιγραφή «Αυτοί ΗΘΕΛΑΝ να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ. τα ΟΝΕΙΡΑ μας».

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο, αλληλέγγυο και ειρηνικό πνεύμα μιας ιστορικής ομάδας που συμπληρώνει φέτος ενός αιώνα περήφανης αγωνιστικής δράσης.

Αντίθετα υποκινεί ευθέως σε άσκηση βίας εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων και των οικογένειών τους.

Καλούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ για την άμεση αφαίρεση της ντροπιαστικής για την Ιστορία της ομάδας φωτογραφίας.

Επίσης καλούμε τη Δικαιοσύνη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτή παραβιάζει τον αθλητικό νόμο.

Αναμένουμε επίσης από όλα τα κόμματα να εκφράσουν την καταδίκη τους.

Είναι αυτονόητο πως η Νέα Αριστερά στο προσεχές διάστημα θα καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει απαθής».

ειδήσεις τώραειδήσειςΑγια Σοφιά ΑΕΚΝέα αριστερά