Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στις χώρες που επλήγησαν από τις πλημμύρες
NewsroomΠολλές χώρες της Ευρώπης δοκιμάζονται από πρωτοφανή κακοκαιρία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να εκφράσει την στήριξη της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο διαδίκτυο εκφράζει την αλληλεγγύη της Ελλάδας στις χώρες που επλήγησαν από την κακοκαιρία και τόνισε ότι χρειάζεται «ενωμένη και αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση για να προσαρμοστούμε στις κλιμακούμενες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».
Συγκεκριμένα αναφέρει ο πρωθυπουργός:
«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Μολδαβία, που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Χρειαζόμαστε μια ενωμένη και αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση για να προσαρμοστούμε στις κλιμακούμενες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».
«Greece stands in solidarity with Romania, Poland, Czechia, Austria, and Moldova, affected by severe flooding. Our condolences go out to the families of the victims. We need a united and decisive European response to adapt to the escalating challenges of the climate crisis».
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Πυρομαχικά 5,6 δισ. δολαρίων χρησιμοποίησε μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του πολέμου στο Ιράν ο στρατός των ΗΠΑ
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Άφαντος ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Τα σενάρια πίσω από την εξαφάνιση του νέου ηγέτη του Ιράν
- Χρυσοί Σκούφοι 2026 - Τα βραβευμένα εστιατόρια και όσα είπαν οι περιχαρείς σεφ στο ethnos.gr