Διπλωματικές πηγές: Η τουρκική Navtex είναι προδήλως αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο
NewsroomΑντιδράει η Αθήνα μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.
Το ερευνητικό πλοίο o/v Αegeo πραγματοποίησε εργασίες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως λένε διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισχυρισμός της Άγκυρας περί τουρκικής υφαλοκρηπίδας απορρίπτεται ενώ τονίζουν ότι η σχετική τουρκική Navtex είναι προδήλως αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο.
Η Αθήνα αναμένεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες
Η Αθήνα αναμένεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ενώ αναφέρεται επίσης πως το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Υπενθυμίζεται πως ο ελληνικός σταθμός της Λήμνου εξέδωσε στις 18 Οκτωβρίου, Navtex για ερευνητικές εργασίες για εγκατάσταση καλωδίου μεταξύ Χίου και Λέσβου από το πλοίο o/v Αegeo, για το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου.
H Άγκυρα με Navtex που αφορά στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ισχυρίζεται ότι ανήκει στην λεγόμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.
- Σοκ στα καύσιμα: Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε για πρώτη φορά την αμόλυβδη
- Δίωξη για βαριά κακουργήματα στον Τσαγκαράκη: Η επώνυμη καταγγελία που τον «έκαψε» - Το βαρύ κατηγορητήριο
- Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου - Παρέμεινε ανίκητος ο Ντουπλάντις
- Axios: Ο Τραμπ κάνει ήδη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν