LIVE οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου
NewsroomΟ Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον νέο Γενικό Γραμματέα του NATO, Μαρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται η κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια
Σην Αθήνα βρίσκεται την Τρίτη (26/11), ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, προερχόμενος από την Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στις 12 ο κ. Ρούτε είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός, συζήτησαν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, τις σχέσεις της Ελλάδας με τα κράτη μέλη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή, τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα ασφάλειας.
Επίσης, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας, όπως και στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Μετά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ρούτε μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
- Διπλό έγκλημα στον Λόγγο Αιγιαλείας: Ενδείξεις για άγριο διαπληκτισμό πριν από τη δολοφονία μητέρας και γιου
- Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - Ετοιμάζεται τροπολογία απαγόρευσης
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ο «Ακύλας» ξετρυπώνει κρύπτη με κοκαΐνη σε κάθισμα οδηγού
- Η Σαμάντα Σβέμπλιν στην Αθήνα - Γιατί θεωρείται κορυφαία συγγραφέας της γενιάς της;