Τσίπρας για Σημίτη: Άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας
NewsroomΤα θερμά συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ισχυρό αποτύπωμα»
«Ο Κώστας Σημίτης άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Δικαιούται σεβασμού ως πολιτικός αντίπαλος, αλλά και την αναγνώριση ότι ως ηγέτης έλαβε κρίσιμες αποφάσεις που καθόρισαν τη πορεία της σύγχρονης Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Συνέδεσε το όνομά του με το δικό του όραμα για τον εκσυγχρονισμό που καθόρισε τόσο την οικονομική εξέλιξη της χώρας όσο και τη φυσιογνωμία του πολιτικού της συστήματος. Ιδίως δε με την απόφασή του για την είσοδο στην ευρωζώνη, που είχε σημαντικά οφέλη αλλά και σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες, μετέπειτα».
«Σημαντική, επίσης, παρακαταθήκη στην εξωτερική μας πολιτική, αφήνει με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την έναρξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», κατέληξε ο τέως πρωθυπουργός.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών