Τέμπη: Συγκροτήθηκε η προανακριτική για Καραμανλή - Από τη ΝΔ όλα τα μέλη του προεδρείου
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΗ Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει συγκροτηθεί για να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη, συγκροτήθηκε σε Σώμα, με όλα τα μέλη του προεδρείου να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.
Με τις 14 ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Σταύρος Κελέτσης, αντιπρόεδρος η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και γραμματέας η Ιωάννα Λυτρίβη. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεν υπερψήφισαν καμία από τις υποψηφιότητες, επιλέγοντας να ψηφίσουν «λευκό».
Κατά την πρώτη συνεδρίαση, οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές έθεσαν ζήτημα διακομματικής σύνθεσης του προεδρείου, πρόταση που απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής ούτε από την κοινοβουλευτική πρακτική στις Προανακριτικές Επιτροπές. Όπως φέρεται να εξήγησε ο προεδρεύων της διαδικασίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μόνο στις περιπτώσεις ειδικών επιτροπών προβλέπεται διακομματική σύνθεση, κάτι που δεν ισχύει για τις Προκαταρκτικές, οι οποίες λειτουργούν κατά τα πρότυπα των Διαρκών Επιτροπών.
Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Παρασκευή στις 9 το πρωί, με αντικείμενο τη ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει με το «μοντέλο» που είχε εφαρμοστεί και στην περίπτωση του Χρήστου Τριαντόπουλου.
- Θολό τοπίο για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν - Το μπρος - πίσω του Τραμπ
- Έκαψαν το αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών Δημήτρη Καρώνη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
- Δείτε live το εντυπωσιακό drone show στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ
- Η στιγμή που απογοητευμένος φίλαθλος πέφτει από τις εξέδρες σταδίου σε αγώνα πάλης - Το βίντεο που έγινε viral