Παύλος Σαράκης: Ο πιο πλούσιος βουλευτής... Από 179.000 το 2023 δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024
NewsroomΕντύπωση προκαλεί το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή (εκλεγμένος αρχικά με την Ελληνική Λύση), Παύλου Σαράκη καθώς μέσα σε ένα χρόνο τα εισοδήματα του εκτοξεύτηκαν από 179.000 ευρώ σε 18,4 εκατομμύρια ευρώ, από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο Παύλος Σαράκης, με τη συγκεκριμένη δήλωση, συγκαταλέγεται πλέον στα πιο εύπορα μέλη της Βουλής, καθώς στο Πόθεν Έσχες του 2023 δηλώνει εισοδήματα ύψους 179.000 ευρώ.
Το πόθεν έσχες του
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη περιουσία του, ο κ. Σαράκης διατηρεί τα ίδια ακίνητα: τρεις μονοκατοικίες και τέσσερα διαμερίσματα, όλα στην Αττική και τη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, εμφανίζει συμμετοχή σε επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια αξίας περίπου 150.000 ευρώ, διατηρεί δύο θυρίδες και καταθέσεις περίπου 45.000 ευρώ.
Επιπλέον, κατέχει ποσοστά κυριότητας από 50% έως και 100% σε 22 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει μονοκατοικία 462 τ.μ. με πισίνα στη Γλυφάδα, αξίας κτήσης 797.707 ευρώ. Στην αρχική του δήλωση καταγράφεται επίσης δάνειο που έλαβε το 2008, ύψους 1.700.000 ευρώ, με υπόλοιπο 494.014 ευρώ.
- Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
- Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
- Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό