ΚΚΕ για επίθεση στον στολίσκο: «Ο πειρατικός χαρακτήρας του κράτους - δολοφόνου»
NewsroomΣτην καταδίκη της επίθεσης ισραηλινών δυνάμεων κατά του στολίσκου Global Sumud Flotilla προέβη με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η πράξη αυτή «αντικατοπτρίζει πλήρως και τον "πειρατικό" χαρακτήρα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ».
Στην ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει αρχικά ότι «το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον στολίσκο "Global Sumud Flotilla", μεταξύ των οποίων και στο πλοίο "Οξυγόνο" της ελληνικής αποστολής, που στόχο έχουν την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα.
Η πειρατική αυτή επίθεση αντικατοπτρίζει πλήρως και τον "πειρατικό" χαρακτήρα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που ενεργεί κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό και στο κίνημα αλληλεγγύης προς αυτόν».
Και συνεχίζει αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης:
«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η υποκρισία της ΕΕ και η στήριξή της στην πολιτική του Ισραήλ, αφήνοντας το πλήρωμα εκτεθειμένο στο ισραηλινό "ρεσάλτο".
Η δε ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις εκκλήσεις δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προστασία των μελών του πληρώματος, προσηλωμένη στη στρατηγική συμμαχία της με το κράτος δολοφόνο. Έστω και τώρα χρειάζεται να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέγγιση των πλοίων στη Γάζα για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας και να απελευθερωθούν τα μέλη του πληρώματος που κρατούνται από το Ισραήλ».
- Κικίλιας στο ethnos.gr: Οι πολίτες έβαλαν πλάτη, να στηρίξουμε την κοινωνία- Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω
- Αυτά είναι τα μαχητικά που θα κυριαρχούν στους ελληνικούς αιθέρες - F-35, Rafale, Viper και τα drones-έκπληξη
- Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα στον Σαρωνικό - Συνελήφθη ο κυβερνήτης ιστιοφόρου
- Το παρασκήνιο με το καλώδιο: Η ετοιμότητα της Αθήνας, το «όλα καλά» του Φιντάν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα