Πολιτική|26.01.2026 11:57
Μητσοτάκης για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού: Επιστολική και στις εθνικές - Προτείνουμε Ειδική Τριεδρική Περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού
NewsroomΤην άμεση έναρξη των διαβουλεύσεων για επέκταση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
«Αυτονόητη εθνική επιλογή πέρα και πάνω από κομματικά τείχη» χαρακτήρισε την επέκταση, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κοινή απόφαση όλου του πολιτικού κόσμου».
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «προτείνουμε Ειδική Τριεδρική Περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού».
Σχετικά με το εκλογικό τοπίο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι έδρες Επικρατείας «επανέρχονται στις 12», ενώ ξεκαθάρισε πως το όριο εισόδου στη Βουλή «παραμένει στο 3%».
Διαβάστε ακόμη
- Σοκ για τον Τζέρεμι Κλάρκσον: Αποκάλυψε τη μάχη του με επιθετικό καρκίνο
- Μαρουσάκης: Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι σήμερα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Εντυπωσιακό θέαμα στο Ιόνιο: Πέντε φάλαινες εμφανίστηκαν μαζί στα νερά της Λευκάδας
- Ο θεός του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι σε μια ιστορική παράσταση!