Δημοσκόπηση Marc: Άνετη πρωτιά της ΝΔ, καθαρά δεύτερος ο Τσίπρας - Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση
NewsroomΆνετο προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου με 30,8% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη είναι καθαρά στη δεύτερη θέση, το κόμμα της Μαριάς Καρυστιανού στην τρίτη θέση, ενώ από κοντά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8% των προθέσεων ψήφου. Η νεοσύστατη ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 15,7%, διαμορφώνοντας διαφορά 15,1 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού εμφανίζεται σταθερό στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.
Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού σημειώνει 10,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 10,3%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση με 6,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 5,4% και Φωνή Λογικής με 3,7%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής μένουν ΜέΡΑ25 με 2,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 1,8%, Νίκη με 1,5% και Σπαρτιάτες με 1,2%.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση