Πολιτική|26.08.2026 20:05

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για Ακρίτα: «Αποκαλύπτετε το πραγματικό σας πρόσωπο»

Newsroom

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πληροφορίες που αποδίδονται σε «κύκλους» της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί, με σαρκαστική διάθεση, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι μέσω διαρροών αναγνωρίζουν το αντιπολιτευτικό έργο των βουλευτών του κόμματος.

«Αναγνωρίζουν το αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ, που μέσω διαρροών και κύκλων, αναγνωρίζουν το αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό έργο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ανακοίνωση. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι με τη συγκεκριμένη στάση η ΝΔ «παραδέχεται» πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.

Η αναφορά στην Έλενα Ακρίτα

Στο επίκεντρο της ανακοίνωσης βρίσκεται η Έλενα Ακρίτα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους «κύκλους», βουλευτές της ΝΔ δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της για τη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής, επειδή έχει ασκήσει «σφοδρή κριτική» στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη αιτιολογία αποκαλύπτει μία ευρύτερη πολιτική αντίληψη απέναντι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την πολιτική κριτική και την εναλλακτική πολιτική πρόταση. «Ομολογούν εν τέλει την απέχθειά τους προς τη δημοκρατική μας λειτουργία», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν χωρά κριτική στην κυβερνητική πολιτική»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, κατά την άποψή του, στη Βουλή και στον δημόσιο διάλογο δεν υπάρχει χώρος για βουλευτές που ασκούν έντονη κριτική στις κυβερνητικές επιλογές.

Στην ανακοίνωση γίνεται ειδική αναφορά στην ακρίβεια, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, την κατάσταση στο ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα σκάνδαλα και τον αυταρχισμό, ζητήματα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση.

«Άλλος ένας λόγος για να πέσουν τίτλοι τέλους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

«Άλλος ένας λόγος για να πέσουν τίτλοι τέλους σε αυτή τη διακυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αλλεργία στην κριτική και τη Δημοκρατία, από αντιθεσμικότητα, σήψη και διαφθορά», αναφέρει. Η ανακοίνωση καταλήγει με νέα αιχμή προς τη Νέα Δημοκρατία: «Και πάλι ευχαριστούμε που αποκαλύπτετε το πραγματικό σας πρόσωπο…»

κυβέρνησηΚουμουνδούρουΝέα ΔημοκρατίαβουλευτέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραανακοίνωσηΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία