Πολιτική|19.11.2018 07:13

Μαξίμου: Στηρίζει Ιερώνυμο κι ετοιμάζει νομοσχέδιο-ματ για τα εργασιακά

Βούλα Κεχαγιά

Το Μαξίµου εµφανίζεται αποφασισµένο να µη χάσει το momentum και επισπεύδει ώστε όταν συγκροτηθεί η Επιτροπή ∆ιαλόγου, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, να της παρουσιάσει ως βάση συζήτησης το περιεχόµενο του νοµοσχεδίου για τον εξορθολογισµό των σχέσεων των δύο µερών.

Προφανώς, η κυβέρνηση θα ενσωµατώσει την αποχώρηση των κληρικών από τη µισθοδοσία του ∆ηµοσίου, όπως υπαινίσσονται κυβερνητικές πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το νοµοσχέδιο θα είναι τόσο καλό για την Εκκλησία, που οι ιεράρχες θα ξανασκεφτούν τη στάση τους απέναντι στο εργασιακό καθεστώς των ιερέων.

Το Μαξίµου επαναλαµβάνει ότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα µε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο είναι εξαιρετικές, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση του προκαθηµένου της Εκκλησίας, µε την οποία χαιρέτισε την αντίδραση του Μαξίµου στις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Σηµειωτέον πως η κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να εξαιρέσει τους κληρικούς από τη µισθοδοσία του ∆ηµοσίου, κάτι που επιθυµεί και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος -σηµειωτέον- υπέβαλε την αρχική πρόταση προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δείχνει πως υποστηρίζει τον κ. Ιερώνυµο στη µάχη που δίνει στο εσωτερικό της Εκκλησίας και επιπλέον εγκαλεί τη Ν∆ για την πρωτοφανή, άδικη και ανόσια, όπως σχολιάζει, επίθεση προς το πρόσωπό του, κατηγορώντας τον για «συναλλαγή» µε τον πρωθυπουργό.

«Ποια µικροκοµµατική τύφλωση οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό σχεδιασµό του;» διερωτάται το Μέγαρο Μαξίµου.

Αλέξης ΤσίπραςΜέγαρο ΜαξίμουΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΕκκλησία