Πολιτική|07.09.2019 14:36

ΔΕΘ: Η ξενάγηση Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΔΕΘ: Με παραδοσιακούς χορούς από την Ινδία υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ομάδα νεαρών Ινδών. Οι νέοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές της χώρας. Με την είσοδό του στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ινδίας, Χαρντιπ Σινγκ Πούρι. Μετά την εγκάρδια χειραψία, οι δύο άνδρες προχώρησαν και έκοψε ο κ. Μητσοτάκης την κορδέλα. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, στις δηλώσεις του, ότι τους δύο λαούς συνδέουν πολλά κοινά. ΅«Η ακτινοβολία των πολιτισμών μας, ο σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες αλλά και μία δημιουργική διασπορά. Εχουμε κοινές θυσίες, τις οποίες θα τιμήσουμε αύριο στο ινδικό κοιμητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται θαμμένοι 500 Ινδοί στρατιώτες, που θα ενώνουν για πάντα τους δύο λαούς». «Μας ενώνει ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος μετέφρασε την Απολογία του Πλάτωνα στη γλώσσα του, απόδειξη της επιρροής που είχε η ελληνική φιλοσοφία στη σκέψη του. Προσωπικά πάντα θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Γκάντι "Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και στο τέλος τους κερδίζεις"».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάπτυξη που σημειώνει η Ινδία, τονίζοντας «Δεν είναι τυχαίο που είναι η Ινδία τιμώμενη χώρα σε μια χρονιά που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ανάπτυξη παντού». Τέλος, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Ινδία ενώ εφικτός στόχος είναι μέχρι το 2021 να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του και συνεχίζει να συνομιλεί με Ινδούς επιχειρηματίες. 

Διεθνής Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΙνδίαΔΕΘΚυριάκος Μητσοτάκης