Πολιτική|20.09.2019 17:18

Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο 

Σοφία Σπίγγου

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη για την υπόθεση των χειρισμών της Novartis. Μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης διαβιβάζονται η συγκεκριμένη κατάθεση, στην οποία γίνεται αναφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας μαζί με τον φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του και άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς που έστειλαν στη Βουλή για το θέμα και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου  να προχωρήσουν «στις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο». 

Η κατάθεση Λοβέρδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος φέρεται να κατέθεσε ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς εκτελούσαν εντολές του «Ρασπούτιν» για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis. Μάλιστα, στην προφορική του κατάθεση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αναφέρθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν και  στη μήνυσή του δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως τον άνθρωπο πίσω από το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν». 

Στη 16σέλιδη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι, εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν» -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματά τους, και όταν έπειτα από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια, αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου διά των κύκλων της ότι ο "Ρασπούτιν" τής έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν» είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις και τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας τον άμεσο δόλο.

Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΑνδρέας ΛοβέρδοςNovartisΡασπούτιν