Πολιτική|27.09.2019 18:34

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά δεν έχει ιδιοκτήτες

Βούλα Κεχαγιά

Ως μονόδρομο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον μετασχηματισμό και την ανασυγκρότηση του κόμματός του, καλώντας τα στελέχη του να αντιληφθούν ότι η Αριστερά δεν έχει ιδιοκτήτες, αλλά στηρίζεται σε όσους τη στηρίζουν.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα στελέχη του να κατανοήσουν ότι το κόμμα θα πρέπει να διευρυνθεί αρχικώς με την έναρξη μιας μεγάλης καμπάνιας εγγραφής μελών διάρκειας τριών η τεσσάρων μηνών, μια καμπάνια πολυδιάστατη που θα διεξαχθεί και δια ζώσης και μέσω του διαδικτύου.

Εξ αυτού, έκανε λόγο για ένα προσκλητήριο ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία των προοδευτικών ανθρώπων μέσα από ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, μια πορεία προς τον λαό όπως είπε στην οποία θα είναι παρών, τόσο ο ίδιος, όσο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και της προοδευτικής συμμαχίας.

Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε ένα συνέδριο τομής το οποίο θα αποφασίσει για όλα τα ανοιχτά ζητήματα όπως τον τρόπο εκλογής προέδρου, αλλά και την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν, θα συγκροτηθεί μια κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, όπως επίσης και ένα οργανωτικό γραφείο που θα έχει την ευθύνη για την ολοκλήρωση των διεργασιών που αφορούν τη διεύρυνση του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την αναγκαιότητα να γίνουν τολμηρά αλλά αναγκαία βήματα για το μεγάλο και ανοιχτό αριστερό και προοδευτικό κόμμα και ανακοίνωσε επισήμως ότι συγκροτείται επιτροπή προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη η οποία θα προχωρήσει και σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίγοντας τις εργασίες της κεντρικής επιτροπής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ επιβεβαιώνεται ότι είναι άλλος ο Μητσοτάκης εσωτερικού και άλλος ο Μητσοτάκης εξωτερικού.

Κεντρική ΕπιτροπήΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας