Κόσμος|20.04.2020 15:10

Καναδάς: Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του μακελάρη που δολοφόνησε 16 ανθρώπους στη Νέα Σκοτία

Newsroom

Ως φιλήσυχο πολίτη που δεν είχε δώσει δικαιώματα, χαρακτηρίζουν τον μακελάρη της Νέας Σκοτίας στον Καναδά οι γείτονές του. Ο μαζικός δολοφόνος, Γκάμπριελ Γουόρτμαν, του οποίου η φωτογραφία είχε διανεμηθεί ώρες πριν τον περικυκλώσουν και τον εξουδετερώσουν οι Αρχές μαρτυρούσε πράγματι έναν άνθρωπο που δεν φαινόταν ότι μπορούσε να πάρει ένα όπλο και να βγει παγανιά για να σκοτώσει.

Ο Γουόρτμαν ένας 51χρονος οδοντίατρος, ήταν ντυμένος ως αστυνομικός και είχε μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε περιπολικό για να είναι υπεράνω υποψίας και να σπείρει τον θάνατο ελεύθερα. Η αστυνομία είπε ότι ο Γουόρτμαν σκότωσε ανθρώπους σε αρκετές τοποθεσίες πάνω από 12 ώρες σε όλη την αγροτική πόλη Πόρταπικ και τα θύματά του δεν ήταν γνωστοί του.

Οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν στα σπίτια τους και οι ιδιοκτησίες πυρπολήθηκαν. Ο Γουόρτμαν εντοπίστηκε από την Royal Canadian Mounted Police (RCMP) σε ένα πρατήριο καυσίμων. Η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε ότι έπεσε νεκρός... Οι αναφορές ότι σκοτώθηκε από αστυνομικούς δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αν και η αστυνομία είπε ότι είχαν ανταλλάξει πυροβολισμούς με τον Γουόρτμαν σε άλλο σημείο της καταδίωξης.

T

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη δώσει κίνητρο για την επίθεση, αλλά είπε ότι η υπόθεση δεν διερευνάται ως τρομοκρατία. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα το άτομο που είναι υπεύθυνο για όλες τις δολοφονίες και ότι μόνος του ταξίδεψε στο βόρειο τμήμα της επαρχίας και διέπραξε μια σειρά από ανθρωποκτονίες». Πρόσθεσε επίσης ότι το γεγονός ότι ο Γουόρτμαν είχε μια στολή και ένα αυτοκίνητο «στη διάθεσή του σίγουρα φανερώνει ότι δεν επρόκειτο τυχαία πράξη».

«Η Χάιντι απάντησε στο κάλεσμα του καθήκοντός της και έχασε τη ζωή της προστατεύοντας όσους υπηρέτησε», δήλωσε σε ανακοίνωση του Facebook ο Διοικητής της αστυνομίας της Νέας Σκοτίας. Υπήρξαν επίσης αναφορές για κάψιμο κτιρίων στην πόλη.

Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία ξεκινώντας να σκοτώνει από το βράδυ του Σαββάτου. Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς, εκτός του δράστη.

Νέα ΣκοτίαΚαναδάςΓκάμπριελ Γουόρτμανμαζική εκτέλεση