Κόσμος|20.04.2020 21:35

Ερντογάν: Τέλη Μαΐου επιστροφή στην κανονικότητα – 123 θάνατοι και 4.674 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Μαρία Ζαχαράκη

Σταθερά πάνω από 100 θανάτους την ημέρα καταγράφει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία. Σήμερα οι νεκροί ανέρχονται στους 123 και τα κρούσματα στις 4.674. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στις 2.140 και τα κρούσματα στις 90.980. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κρίση του κορονοϊού θα λήξει με το τέλος του ραμαζανιού, περί τα τέλη Μαΐου. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε το ρυθμό εξάπλωσης της επιδημίας ώστε η χώρα μας να επανέλθει στην κανονικότητα μετά το μπαϊράμι, εφαρμόζοντας ακόμη πιο αυστηρά μέτρα»,είπε.

Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας από 23-26 Απριλίου

Την ίδια ώρα, 4μερη καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στους 31 νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τις 23 Απριλίου (εθνική αργία για την Τουρκία) μέχρι και τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου. Την 23η Απριλίου –την εορτή της νεολαίας- συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις με πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

65χρονος θεραπεύτηκε από τον κορονοϊό και το… 'ριξε στο χορό

Ένας 65χρονος από το Μάρντιν της Τουρκίας νίκησε τον κορονοϊό και μόλις τον ενημέρωσαν οι γιατροί, το ‘ριξε στο χορό μέσα στο νοσοκομείο. Μετά από 17 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας ο Αχμάντ Ακ έπιασε το μπαστούνι του κι άρχισε –από τη χαρά του- να χορεύει μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

ΤουρκίαΚορονοϊόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν