Κόσμος|26.04.2020 19:06

Κορονοϊός: Ο «πόλεμος της μάσκας» στην Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Σε «εργαλείο» πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η μάσκα στην Τουρκία με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συναγωνίζονται τώρα ποιος θα δώσει τις περισσότερες μάσκες στον λαό για να κερδίσει τη στήριξη και την… εκλογική του συμπάθεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία αποφάσισε τη διανομή δωρεάν μασκών στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, μετά τις αυξανόμενες καταγγελίες ότι οι πολίτες δεν λαμβάνουν τις υποσχεθείσες από την κυβέρνηση μάσκες μέσω των φαρμακείων.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα διανείμει συνολικά 100.000 χειρουργικές μάσκες στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και ήδη οι… μασκο-ντελιβεράδες έπιασαν δουλειά από τις 20 Απριλίου, παραδίδοντας πόρτα-πόρτα μάσκες σε πολίτες.

Οι μάσκες αποτελούν μία… ευγενική χορηγία των Τούρκων ομογενών και υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στις ΗΠΑ.

«Απαιτούμε την απαγόρευση της προμήθειας ή πώλησης προστατευτικών υλικών σε ξένες χώρες, όταν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη στην Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CHP στις ΗΠΑ, Γιουρτέρ Οζτζάν στο Twitter.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει απαγορεύσει ωστόσο την παράλληλη με την κυβέρνηση παροχή οποιασδήποτε βοήθειας που αφορά στον κορονοϊό από τους δήμους και δη από εκείνους, όπου προΐστανται δήμαρχοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση, όπως της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας.

T
Τουρκίαιατρικές μάσκεςΚωνσταντινούπολη