Κόσμος|30.04.2020 21:51

Γαλλία: Προς πώληση έπιπλα αντίκες της εθνικής συλλογής για ενίσχυση των νοσοκομείων

Newsroom

Η Γαλλία σκοπεύει να πουλήσει κάποια από τα έπιπλα- αντίκες της εθνικής συλλογής, προκειμένου να ενισχύσει τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν δεχθεί πρωτόγνωρη πίεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  

Η Mobilier National, η εθνική συλλογή επίπλων- οργανισμός που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού- συντάσσει μια λίστα με αντικείμενα που κατέχει, τα οποία θα πωληθούν σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο. Ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα δημοπρατηθεί, αλλά τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα επιλεγούν περίπου 100 αντικείμενα του 19ου αιώνα, ιδιαίτερα από την περίοδο βασιλείας του Λουδοβίκου Φιλίππου (1830-1848).  

Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί πιο σφοδρά από τον κορονοϊό. Οι νεκροί ανέρχονται σε 24.098, αλλά το τελευταίο διάστημα μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η πώληση αντικειμένων από την εθνική συλλογή δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αλλά θεωρείται ασυνήθιστο να βγαίνει ταυτόχρονα τόσο μεγάλος αριθμός αντικειμένων στην αγορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.  

Η δημοπρασία θα διοργανωθεί για να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια υποστήριξης των νοσοκομείων και θα γίνει στις 20-21 Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα για τα νοσοκομεία του Παρισιού και της Γαλλίας, επικεφαλής του οποίου είναι η «πρώτη κυρία» της χώρας, Μπριζίτ Μακρόν.  

Ο διευθυντής της Mobilier National, Ερβέ Λεμόν, δήλωσε ότι στη λίστα θα μπουν έπιπλα με μικρή αξία εθνικής κληρονομιάς και που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από κάποιον συγκεκριμένο. Ο οργανισμός- που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνος για την επίπλωση του Μεγάρου των Ηλυσίων- έχει στη συλλογή του πάνω από 130.000 χαλιά, πολυελαίους, σερβίτσια, καρέκλες, γραφεία και άλλα έπιπλα.  

Με πληροφορίες από Guardian

έπιπλανοσοκομείαΚορονοϊόςΓαλλία