Κόσμος|16.05.2020 08:25

ΗΠΑ: 1.680 νεκροί σε 24 ώρες - Ο βαρύτερος απολογισμός του πλανήτη

Newsroom

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.680 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ως τις 20:30 της Παρασκευής (σ.σ. τοπική ώρα - στις 03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και κοινοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας παραμένει σχετικά σταθερός τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 87.493 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, είναι δηλαδή μακράν η χώρα με τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτες τιμές — αλλά πάντως όχι με βάση την αναλογία επί του πληθυσμού — μέχρι σήμερα. Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εντοπίστηκαν 26.396 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για 3 τρισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Παρασκευή 15/5 σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από πλευράς του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί ο πολύ βαρύς απολογισμός των απωλειών ανθρώπων και των ζημιών για την οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο καταρτίστηκε από την πρόεδρο του σώματος Νάνσι Πελόσι και άλλα εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, υπερψηφίστηκε με τις ψήφους κυρίως των αιρετών του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Βουλή (208-199). Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν τη Γερουσία, έχουν πάντως καταστήσει σαφές ήδη ότι θεωρούν το σχέδιο νόμου αυτό «θνησιγενές» κι υπόσχονται ότι θα μπει στο συρτάρι με την άφιξή του στο σώμα.

νεκροίΚορονοϊόςΗΠΑ