Κόσμος|22.05.2020 21:23

Συγκλονιστικές εικόνες από το Πακιστάν: Αεροπλάνο έπεσε πάνω στα σπίτια

Μαίρη Τσίνου

Επιβατικό αεροπλάνο των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν 107 επιβάτες συνετρίβη στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο το οποίο εκτελούσε την πτήση Λαχόρης-Καράτσι κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Σε πλάνα που δημοσίευσε το Skynews  φαίνεται ο μαύρος καπνός πάνω από τα κτίρια μετά την πτώση του αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ στους δρόμους επικρατεί χάος. Ο κρατικός αερομεταφορέας δήλωσε ότι η πτήση PK 8303 συνετρίβη με 99 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, αν και πολιτικοί αξιωματούχοι της αεροπορίας δήλωσαν ότι το σύνολο και των δύο μπορεί να είναι 99.

T

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της PIA (Πακιστανικές Διεθνείς Αερογραμμές) Αμπντουλάχ Χ Χαν. «Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν». Φοβάται ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, καθώς το αεροπλάνο κατέπεσε σε σπίτια στην περιοχή Model Colony της πόλης.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan έγραψε στο Twitter: «Σοκαρισμένος και λυπημένος από τη συντριβή της PIA. Θα ξεκινήσει αμέσως έρευνα. Προσευχές και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

T

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν έγραψε στο Twitter ότι ελικόπτερα χρησιμοποιούνταν στην προσπάθεια έρευνας και διάσωσης και ότι στρατεύματα έχουν φτάσει στον χώρο, παράλληλα με την πολιτική διοίκηση.

T
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
copyright: APimages
copyright: APimages

συντριβή αεροσκάφουςΠακιστάν