Κόσμος|04.06.2020 14:14

Μαντλίν ΜακΚαν: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες που σχετίζονται με τον Γερμανό ύποπτο

Newsroom

Για δεκατρία χρόνια η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, στην Πορτογαλία, θεωρούνταν άλυτο μυστήριο. Ωστόσο, από το βράδυ της Τετάρτης ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην πολύκροτη υπόθεση. Και αυτό διότι Γερμανοί και Βρετανοί αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν βρει τον άνθρωπο με καταγωγή από τη Γερμανία που πιθανότατα κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση. Το συγκεκριμένο άτομο σήμερα βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές για τέλεση σεξουαλικών αδικημάτων.

Μάλιστα η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα δύο αυτοκίνητα που είχε εκείνη την περίοδο στην κατοχή του καθώς και φωτογραφίες του σπιτιού που θεωρείται από τις αρχές ότι χρησιμοποιούσε για καταφύγιο. Το ένα όχημα είναι ένα βαν VW T3 Westfalia, της δεκαετίας του ’80, με πορτογαλικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το άλλο είναι μία Jaguar, XJR 6, μοντέλο 1993 με γερμανικές πινακίδες, που έχει καταχωρηθεί στην Γερμανία. Μάλιστα οι αρχές ανέφεραν ότι ο Γερμανός ζούσε για μεγάλο διάστημα στο τροχόσπιτο και πιθανότατα να το χρησιμοποίσε την ημέρα της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Όσον αφορά το δεύτερο όχημα, την επόμενη μέρα της εξαφάνισης μεταβιβάστηκε σε άλλο πρόσωπο στη Γερμανία, αλλά εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται από τον Γερμανό κρατούμενο. Εκτός από τις φωτογραφίες οι αρχές δημοσιοποίησαν τους αριθμούς δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν από τον Γερμανό. Μάλιστα έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε ένα τηλεφώνημα που έγινε από τον ύποπτο και είχε διάρκεια 30 λεπτά. Όσον αφορά τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά περιγράφεται ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά, ύψος περίπου 1.83 και λεπτής διάπλασης - εικόνα που πιστεύεται πως είχε 13 χρόνια πριν

«Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ότι γνωρίζει», δήλωσε ο Mark Cranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας της μητροπολιτικής αστυνομίας. 

«Κάποιοι άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα (...) μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει. Μπορεί να σας έχει εμπιστευτεί κάτι για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Πέρασαν περισσότερα από 13 χρόνια και οι πεποιθήσεις σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε»,  πρόσθεσε. 

«Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό», είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας. «Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε.

Μαντλίν ΜακΚανπαιδόφιλος