Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Στο τραπέζι η τουρκική προκλητικότητα
NewsroomΣτο Παρίσι θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean Yves Le Drian). Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo), για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.
- Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
- Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
- Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
- Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ