Κόσμος|18.06.2020 23:44

Πυρά Πελόζι κατά Τραμπ: «Είναι ηθικά ακατάλληλος για πρόεδρος των ΗΠΑ»

Newsroom

Με το γάντι «σφάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, καθώς τον χαρακτήρισε «ηθικά ακατάλληλο» και «διανοητικά απροετοίμαστο» για την προεδρία των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η κυρία Πελόζι δήλωσε πως οι αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Τζον Μπόλτον δείχνουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ακατάλληλος και απροετοίμαστος να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να εποπτεύουν τη συμπεριφορά του.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι σαφώς ηθικά ακατάλληλος και διανοητικά απροετοίμαστος να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία για τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάντια Πελόζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι διαβουλεύεται με κορυφαία Δημοκρατικά στελέχη για το αν θα κληθεί για ακρόαση στη Βουλή ο Τζον Μπόλτον.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου με τίτλο «The Room Where It Happened, a White House Memoir» που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στον αμερικανικό Τύπο, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επιδίωξε να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Κίνας για να κερδίσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο.

Ο Μπόλτον, που απολύθηκε από σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο από τον Τραμπ λόγω πολιτικών «διαφωνιών», κατηγορεί, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του τον μεγιστάνα πρόεδρο για την τάση του να παρεμποδίζει έρευνες για διάπραξη εγκλημάτων «ώστε να κάνει χάρες σε δικτάτορες που συμπαθεί».

Ντόναλντ ΤραμπΝάνσι Πελόζι