Κόσμος|19.12.2018 10:25

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Τα ακίνητα της Χιμάρας ανήκουν στο κράτος και όχι σε ιδιώτες

Newsroom

Ρίχνουν λάδι στις φωτιά οι δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ο οποίος, απαντώντας στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χιμάρα», ανέφερε πως τα ακίνητα στην περιοχή της Χιμάρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες αλλά στο Κράτος. 

Ο Μπουσάτι πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε «ψευδείς ειδήσεις», ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Σημείωσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Σερβία είναι «στάσιμες σαν γρανίτης» και ότι και οι δύο έχουν την ίδια θέση σε θέματα που αφορούν στην Αλβανία. 

Σύμφωνα με το himara.gr, ο Μπουσάτι επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τσάμηδων, επισημαίνοντας ότι η Αλβανία δεν θεωρεί ως εδαφική διεκδίκηση την τσαμουριά, αλλά ως ένα ζήτημα που συνδέεται ουσιαστικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

περιουσίες ομογενώνΑλβανίαΧιμάρα