Κόσμος|19.12.2018 17:18

Επίθεση στην Κύπρο με λευκές κουκούλες: Ο Αφρικανός ούρλιαζε λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ.

Newsroom

Σοκάρουν όλο και περισσότερο οι λεπτομέρειες της φρικαλέας ρατσιστικής επίθεσης στην Κύπρο σε βάρος νεαρού Αφρικανού, κατά την οποία πέντε άγνωστοι, φορώντας λευκές κουκούλες αλά Κου Κλουξ Κλαν, ξυλοκόπησαν τον άνθρωπο και του έβγαλαν τέσσερα δόντια με πένσα.

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ στον «Φιλελεύθερο Κύπρου» και ο οποίος δήλωσε ότι πέρα από την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, στην οποία καλεί το θύμα να προσέλθει στην Αστυνομία για να καταθέσει και να καταγγείλει το περιστατικό, δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη επίσημη αντίδραση. 

Επιπλέον, ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι ο Αφρικανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου είναι πολύ φοβισμένος και δεν προτίθεται να πάει για καταγγελία στην Αστυνομία, καθώς όσες φορές το έπραξε στο παρελθόν άλλες ρατσιστικές επιθέσεις που είχε δεχτεί, εισέπραξε την αδιαφορία των Αρχών. 

Φρίκη προκαλεί, δε, το γεγονός ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, ούρλιαζε για ώρα ενώ δεχόταν την επίθεση έξω από το σπίτι του, το οποίο και βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά ούτε οι γείτονες ούτε και κάποιος αστυνομικός δεν εμφανίστηκαν για βοήθεια. 

ΑφρικανόςεπίθεσηρατσισμόςΚύπρος