Κόσμος|01.07.2020 17:40

Πεντάχρονος με πρόσθετα πόδια περπάτησε 6 μίλια - Μάζεψε 1 εκατ. δολάρια για το NHS

Γιάννης Πολίτης

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ένα 5χρονο αγοράκι, με πρόσθετα άκρα καθώς τον περασμένο μήνα, περπάτησε έξι μίλια και συγκέντρωσε 1 εκατ. δολάρια για το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS). Ο λόγος για τον Tony Hudgell, ο οποίος, σύμφωνα με το CNN δώρησε το ποσό που συγκέντρωσε από την προσπάθειά του στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή, όταν ήταν μόλις λίγων εβδομάδων. 

Η ζωή του 5χρονου αγοριού δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς μόλις γεννήθηκε υπέστη κακοποίηση από τους βιολογικούς τους γονείς. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει και τα δύο του πόδια. Ύστερα από αυτό νοσηλεύθηκε για μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο παιδικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο μικρός Tony, γεμάτος με πείσμα για ζωή, ξεκίνησε να περπατά όλο τον Ιούνιο για να συγκεντρώσει 500 λίρες. Ωστόσο, από την προηγούμενη Τετάρτη έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Τα συγκεκριμένα χρήματα μαζεύτηκαν μέσα από τη σελίδα υποστήριξης της προσπάθειάς του, στο διαδίκτυο.

T

Ο 5χρονος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του την προηγούμενη Τρίτη μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος που τον περίμενε στο West Malling της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Μάλιστα, γιόρτασε αυτό το γεγονός με την οικογένεια που τον υιοθέτησε και άνοιξε την αγκαλιά της κάνοντάς τον να ξεχάσει όσα βίωσε από τους βιολογικούς του γονείς. 

Η θετή του μητέρα, Paula Hudgell, καμάρωνε για το επίτευγμα του Tony. «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ειδικά εάν σκεφτείτε ότι μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ο Tony δεν μπορούσε παρά να κάνει μόλις λίγα βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο PA Media, που βρέθηκε στην εκδήλωση.

Ο 5χρονος έμαθε πρόσφατα να περπατά με πατερίτσες. Όπως αναφέρει η σελίδα του JustGiving, η έμπνευσή του για να ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια ήταν ο 100 ετών βετεράνος πολέμου «Captain Tom» Moore. Σημειώνεται ότι ο Moore έγινε διάσημος στη Γηραιά Αλβιόνα καθώς συγκέντρωσε περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια για το NHS, εν μέσω καραντίνας, κάνοντας 100 γύρους στον κήπο του σπιτιού του. Το συγκεκριμένο ποσό θα κάλυπτε τις ανάγκες που προέκυψαν στο βρετανικό σύστημα υγείας από την πανδημία του κορονοϊού.

T

Τον στήριξαν η Κέιτ Μίντλετον και ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Σέζαρ Αθπλικουέτα

Την προσπάθεια του Tony αμέσως αγκάλιασαν η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Σεζαρ Αθπιλικουέτα. Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο μικρός Tony πρόκειται να δοθούν στο «Evelina London Children's Hospital», που αποτελεί μέρος του νοσοκομείου Saint Thomas. Μάλιστα, οι θετοί γονείς του περιέγραψαν το νοσοκομείο ως το «δεύτερο σπίτι του».

«Η Paula μας ενημερώνει τακτικά και έχουμε εκπλαγεί με την πρόοδό του», ανέφερε σε δήλωση της η αναπληρώτρια διευθύντρια εράνου, του νοσοκομείου, Caroline Gormley. «Η δύναμή του και η γενναιοδωρία όλων όσων έχουν έχουν κάνει δωρεές κάνουν τη διαφορά. Αυτές οι κινήσεις μας έχουν κάνει όλους περήφανους» πρόσθεσε η Caroline Gormley.

Μεγάλη ΒρετανίαTony HudgellNHSαναπηρία