Κόσμος|14.07.2020 22:52

Υπόθεση Έπσταϊν: «Αθώα» δηλώνει η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή

Newsroom

Αθώα για διακίνηση ανηλίκων και εξώθηση σε πορνεία δήλωσε την Τρίτη η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξουελ, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ, η Γκισλέιν Μάξουελ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταϊν, που πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019.

Η ακροαματική διαδικασία της Τρίτης θα αποτελέσει ευκαιρία για την κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξουελ να ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους τάχθηκε κατά της αιτήματος της Μάξουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γκισλέιν Μάξουελ συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ τη 2α Ιουλίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία. Εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών σε βάρος της, η 58χρονη κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

«Αθώα, κ. δικαστά», είπε η Μάξουελ, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι δηλώνει απέναντι στις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Η κατηγορουμένη εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή του Μπρούκλιν, όπου κρατείται.

Γκισλέιν Μάξουελσεξουαλικό σκάνδαλοΤζέφρι Έπσταϊνβιασμοίπαιδεραστία