Κόσμος|20.12.2018 23:41

Μαρόκο: Μέλη του ISIS, σύμφωνα με τις Αρχές, οι δολοφόνοι των τουριστριών

Newsroom

Οι Αρχές στο Μαρόκο ανακοίνωσαν ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο ISIS προτού κάνουν τους φόνους.

Οι σοροί της 24χρονης Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία και της 28χρονης Μάρεν Ούλαντ από τη Νορβηγία εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι αστυνομικοί μία μέρα αργότερα συνέλαβαν έναν ύποπτο στο Μαρακές, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών. Συνέλαβαν ακόμη τρία άτομα στην ίδια πόλη, όπως ανέφερε το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε στις 20 Δεκεμβρίου την αυθεντικότητα ενός βίντεο, στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι φαίνονται να δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι ως δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Οι έρευνες έχουν ακόμη δείξει ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν δολοφονηθούν οι δύο γυναίκες. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλέξει οι αστυνομικοί, δείχνουν ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

δολοφονίαΙσλαμικό ΚράτοςΜαρόκο