Κόσμος|29.07.2020 22:27

Γερουσιαστής που αρνιόταν πεισματικά να φορέσει μάσκα νόσησε από κορονοϊό

Newsroom

Ο Λούι Γκόμερτ, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που αρνιόταν κατηγορηματικά να φορέσει μάσκα, παρά την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στον ιό, μετέδωσε το Politico.

Ο πολιτικός από το Τέξας, όπου τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, βρέθηκε θετικός σε μια εξέταση που του έγινε στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Ο Γκόμερτ επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς στην Πολιτεία του, συνοδεύοντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του στο Τέξας.

Πάντως, πριν από λίγες ημέρες, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ρεπόρτερ του πρακτορείου Bloomberg, Jeniffer Jakobs, ο Ο' Μπράιεν βρίσκεται σε κατ' οίκον απομόνωση και εργάζεται από εκεί. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο μολύνθηκε από τον COVID-19 σε οικογενειακή εκδήλωση. Στο μεταξύ παραμένει άγνωστο το πότε και εάν ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως η τελευταία κοινή τους εμφάνιση ήταν πριν δύο εβδομάδες, όταν και επισκέφθηκαν το Μαϊάμι. 

Για ήπια συμπτώματα του Ο' Μπράιεν κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος

«Έχει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, εργάζεται από ασφαλή τοποθεσία. Δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης του προέδρου ή του αντιπροέδρου (στον κορονοϊό). Η δουλειά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συνεχίζεται αδιάλειπτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό του εξετάζεται τακτικά για τον νέο κορονοϊό. Ο Ο' Μπράιεν είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει βρεθεί θετικός μέχρι σήμερα.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑΚορονοϊός