Κόσμος|25.08.2020 17:55

Επιστρέφει στα θρανία η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Ύστερα από έναν χρόνο

Γιάννης Χαραμίδης

Η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έναν χρόνο αφού πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει (με σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας της χώρας της) το σχολείο για να επικεντρωθεί στην παγκόσμια καμπάνια της για την προστασία του περιβάλλοντος, επιστρέφει στα θρανία.   

Η 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια που έχει γίνει το πρόσωπο της προστασίας του περιβάλλοντος στον κόσμο με ανάρτησή της στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Ο χρόνος αδείας από το σχολείο τελείωσε και αισθάνομαι υπέροχα που επιτέλους επιστρέφω ξανά στο σχολείο!». Η ανάρτηση συνοδεύεται και από μία χαμογελαστή φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ με το σχολικό σακίδιό της στην πλάτη.   

T

Στις 365 ημέρες που η Γκρέτα Τούνμπεργκ απείχε από τα μαθήματά της συναντήθηκε με κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη, συμμετείχε σε διεθνή φόρα όπως αυτό του Ντάβος και μπήκε στο μάτι της αμερικανικής κυβέρνησης με πρώτον τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν δέχθηκε να συναντηθεί μαζί της. Σημείο αναφοράς ο πύρινος λόγος της με τίτλο «Πως τολμάτε – HowDare you» κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ακτιβισμόςΓκρέτα Τούνμπεργκπεριβάλλον