Επταετής κάθειρξη στον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν για διαφθορά
NewsroomΣε επταετή κάθειρξη με τις κατηγορίες διαφθοράς, οι οποίες ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχουν πολιτικά κίνητρα, καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, από δικαστήριο της χώρας αρμόδιο για συναφή θέματα.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Σαρίφ, που έχει γίνει τρεις φορές πρωθυπουργός, δεν κατάφερε να αποδείξει την πηγή των εισοδημάτων του, προκειμένου να δικαιολογούν το γεγονός ότι έχει στην ιδιοκτησία του ένα χαλυβουργείο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo News.
Ο 69χρονος πολιτικός, που στις 25 Δεκεμβρίου έχει τα γενέθλιά του, καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε 10ετή κάθειρξη από το ίδιο δικαστήριο, με τις κατηγορίες να συνδέονται με την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν τον απομάκρυνε από την εξουσία.
Ωστόσο, αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο με περιοριστικούς όρους εν αναμονής της απόφασης εφετείου.
- Leon of Athens στο ethnos.gr: «Αγαπώ το Παγκράτι, δεν θεωρώ ότι έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του»
- Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει
- Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ παρά τη μικρή προσέλευση
- Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο