Κόσμος|16.09.2020 22:27

Δύο χρόνια φυλακή στην 22χρονη που έκοψε το χέρι της για να πάρει αποζημίωση

Newsroom

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στη Σλοβενία παρακολούθησε την εξέλιξη της δίκης μιας 22χρονης που πριν από ένα χρόνο σκηνοθέτησε τον σοβαρό τραυματισμό της με σκοπό να εισπράξει με δόλο την αποζημίωση από ασφαλιστικές εταιρείες.

Η Τζούλια Αντλέσικ από ένα χωριό των Άλπεων βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αποδείχτηκε πως ο ακρωτηριασμός στο χέρι της το 2019 ήταν προϊόν προσχεδιασμένου ατυχήματος με σκοπό να πάρει την αποζημίωση. Η 22χρονη ακρωτηρίασε το χέρι της με ένα ηλεκτρικό πριόνι λίγο πάνω από τον καρπό και εμφανίστηκε στο νοσοκομείο της περιοχής μαζί με το φίλο και σύντροφο της για τις πρώτες βοήθειες.Τότε υποστήριξαν πως πήγε να κόψει ξύλα και έγινε το ατύχημα.

Η ίδια αμέσως κατέθεσε αίτηση αποζημίωσης σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες όπου είχε συνάψει ασφαλιστικά συμβόλαια λίγους μήνες νωρίτερα.

Διεκδίκησε αποζημιώσεις που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο Ευρώ και μάλιστα μία από τις εταιρίες της κατέβαλε μέρος της αποζημίωσης. Λίγες ημέρες αργότερα όμως αποδείχτηκε η απάτη και η 22χρονη συνελήφθη.

Ο φίλος της σκηνοθέτησε το ατύχημα

Εκτός από την διετή φυλάκιση που επιβλήθηκε στην ίδια επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών στον φίλο και σύντροφο της ο οποίος φέρεται να ήταν και ο εμπνευστής του όλου σχεδίου το οποίο εκτέλεσε η 22χρονη με βαρύ αντίτιμο τη σωματική της ακεραιότητα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου η αστυνομία βρήκε ηλεκτρονικά ίχνη μέσω διαδικτύου όπου ο φίλος της κοπέλας μέρες πριν το ατύχημα αναζητούσε προσφορές για τεχνητά μέλη γεγονός που επίσης αποδεικνύει πως τα πάντα έγιναν σκόπιμα.

Έψαχναν το χέρι της κοπέλας

Το πιο ανατριχιαστικό σημείο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως η 22χρονη και ο φίλος της πήγαν στο νοσοκομείο χωρίς το αποκομμένο μέλος και έδειξαν απροθυμία στην εγρήγορση των γιατρών να την βάλουν άμεσα στο χειρουργείο και να πετύχουν συγκόλληση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επεδίωκαν τη μόνιμη αναπηρία της 22χρονης προκειμένου να πάρει μεγαλύτερη αποζημίωση. Ωστόσο αστυνομικοί που κλήθηκαν για να περισυλλέξουν το κομμένο χέρι της κοπέλας κατάφεραν να το εντοπίσουν έγκαιρα και να το μεταφέρουν γρήγορα στο νοσοκομείο επιτυγχάνοντας τη συγκόλληση του.

Ποινή φυλάκισης ένα χρόνο με αναστολή επιβλήθηκε στον πατέρα της κοπέλας ο οποίος δε συμμετείχε στον σχεδιασμό του ακρωτηριασμού αλλά όταν έμαθε την αλήθεια υπέθαλψε την κόρη του η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριξε πως ήταν αθώα και πως δεν θα έκανε κακό στον εαυτό της για να πάρει αποζημίωση όσο μεγάλη και να ήταν αυτή.

δικαστήριοακρωτηριασμόςΣλοβενία